Over ons

Onze opvang is gevestigd op een plek waar voorheen een varkensschuur stond met 1000 varkens die bestemd waren voor de vleesindustrie. Een aantal jaren geleden is deze stal gesloopt en een paar jaar later kwamen wij hier terecht.

We willen een nieuwe invulling en lading geven aan ‘de Varkensschuur’. Een plek waar dieren in rust en vrede mogen leven en zichzelf mogen zijn. Een plek waar ze oud mogen worden en waar ze worden gezien als een individu. Maar ook een plek waar we stilstaan bij de dieren die dit geluk nooit gekend hebben en waar we willen bijdragen aan de zichtbaarheid hiervan. Een plek ter ere van al deze dieren.

"We zorgen liefdevol voor onze dieren, met hart en ziel."

Met het oog op de natuur, duurzaamheid en biodiversiteit proberen wij onze opvang vorm te geven. De dieren worden gehouden en verzorgd naar hun individuele en sociale behoeftes. Geen enkel dier wordt gedood, verkocht of verhuurd. Wij fokken niet met onze dieren, met als enige uitzondering dat er een dier wordt opgevangen dat reeds in verwachting is. Medische zorg wordt verleend als dit nodig is. De dieren vervullen geen functie en er wordt niets van hen verwacht, onze opvang staat in het teken van hun welzijn. Onze bewoners komen meestal uit schrijnende omstandigheden en menselijk contact wordt daarom niet van hen verwacht. We vragen van bezoekers dat zij dit respecteren en enkel contact leggen met de dieren wanneer zij dit initiëren.

De opvang van stichting de Varkensschuur is gevestigd op een privéterrein. Je kunt ons komen bezoeken maar we vragen om dit altijd op afspraak te doen en om onze privacy te respecteren. Sommige dieren zijn dusdanig angstig dat wij hen eerst rustig willen afzonderen.
Wij staan voor veel initiatieven, projecten en ideeën open. Neem hiervoor contact met ons op via info@devarkensschuur.nl.

Onze oprichters

Ons team

Michel Beld

Andre Wes

Kirsten van Gaalen- Jeelof

Wil je ons teams versterken?

Wij zijn hard op zoek naar mensen die ons team willen versterken. Dat kan bijvoorbeeld op afstand, incidenteel of op wekelijkse basis. We zoeken hulp bij de dagelijkse verzorging, bij het bouwen en klussen, bij het vervoer van materialen of dieren maar ook bijvoorbeeld iemand die achter de schermen wil helpen.

Zelf een ander voorstel? Wij staan open voor alle leuke ideeën en initiatieven. Mail hiervoor naar info@devarkensschuur.nl.

- Wij zijn helaas niet met het OV bereikbaar dus eigen vervoer is noodzakelijk. Alle functies zijn op geheel vrijwillige basis.-